Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ obilježila Svjetski dan knjige

24. aprila 2014. 058.ba

Izlozba u Čajniču

ČAJNIČE – Povodom svjetskog dana knjige Narodna biblioteka „Branko Ćopić“ u Čajniču održala je izložbu koju je spremala sa djecom osnovne i srednje škole kroz pet radionica. Izložba je počela u 12.00 časova u Domu kulture „Filip Višnjić“ Čajniče.

Izložene su plakate sa razglednicama na sledeće teme: priča „Riba duginih boja“ i pjesma Dušana Radovića „Plavi zec“, Dinastija Obrenovića (1815-1903), Srpske ckve i Srpski manastiri. Izložbu je posjetio i načelnik opštine Čajniče.

– Prikazana je kompletna dinastija Obrenovića od podizanja ustanka do kraja vladavine. Miloš Obrenović je 1815. godine na Cvijeti podigao Drugi srpski ustanak kojim je oslobodio Srbiju od Turskog okupatora – rekla je direktor biblioteke Jelena Tadić. Ona dodaje da su prve dvije radionice odrađene sa prvim razredima osnovne škole priča „Riba duginih boja“ i pjesma Dušana Radovića „Plavi Zec“ dok su radionice Dinastija Obrenovića, srpske crkve i srpski manastiri odrađene sa srednjom školom.

Svjetski dan knjige ustanovljen je 1995. godine a 23. april je izabran jer su na taj dan svijet napustila dva velika književnika Migel de Servantes i Vilijam Šekspir.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,