Nastavljeno uklanjanje ruševnih objekata

07.04.2014.

Rusenje kuca u Foci

FOČA – Opštinski štab Civilne zaštite uz podršku Republičke uprave civilne zaštite, koja je obezbijedila mehanizaciju, nastavio je uklanjanje ruševnih objekata u gradu.

U toku je uklanjanje petog objekata u ovoj godini, stambene kuće u Principovoj ulici. Ovaj objekat je predstavljao opasnost za prolaznike i đake jer se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole Sveti Sava, istakao je Čedo Zelović, rukovodilac Opštinskog štaba Civilne zaštite.

– „Veliki problem nam predstavlja struja, vodovne i kanalizacione cijevi, kao i objekti koji su sagrađeni u neposrednoj blizini ove kuće“ – rekao je Zelović i dodao da u Foči postoji još starih ruševnih objekata koji bi se trebali ukloniti jer pored toga što predstavljaju opasnost, oni su i divlje deponije sa velikim brojem nastanjenih gmizavaca u njima, ali za rušenje je neophodna je saglasnost vlasnika.

U decembru prošle godine u Foči je uklonjeno 15 stambenih objekata, koji su predstavljali opasnost za građane i materijalna dobra, a za koje je opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove dobilo saglasnost vlasnika.