Nove klupe na Gradskom trgu

30.04.2014.

Klupe u Foči

FOČA – Na Gradskom trgu u Foči i na pojedinim turističkim destinacijama na području opštine postavljeno je 30 novih klupa. Gradski trg bogatiji je za sedam klupa, dok su ostale 23 postavljene na lokacijima Rafting centra Bastasi, Brionima, te u parkovima u gradu.

Kupovina i postavljanje klupa finansirano je sredstvima Prekograničnog projekta opština Foča i Plužine, a ova investicija je koštala 11.000,00 maraka, navela je zamjenik načelnika opštine Foča i koordinator opštine u projektu Radenka Srndović.

– „U toku je implementacija projektne aktivnosti postavljanje lake infrastukture. Ranije smo distribuirali kontejnere i komunalne kante a sada 30 klupa koje su postavljene na Gradskom trgu, Rafting centru Bastasi, u parkovima u gradu, na šetalištu između dva mosta te na Brionima. To su lokacije gdje turisti najviše borave a nova i postojeća infrastuktura dovešće do toga da se oni više zadržavaju u Foči“ – zaključila je Srndovićeva.

Projekat Održivi razvoj opština Foča i Plužine traje do kraja februara 2015. godine. U naredna dva mjeseca, između ostalog, vršiće se obuke za poljoprivredne proizvođače i turističke radnike, istakla je Marija Bakrač, menadžer projekta.

– „Kada su u pitanju obuke za turističke radnike vršiće se obuke za skipere u Foči i obuke za spasioce. U narednom periodu planirali smo da postavimo šest info tabli, tri u Foči i tri u Plužinama, gdje će se postaviti i jedan vidikovac“ – zaklučila je Bakračeva.

Podsjećamo, vrijednost Projekta prekogranične saradnje opština Foča i Plužine je 364 000 evra. Projekat finansira Evropska unija, dok su ove dvije lokalne zajednice obezbijedile 60.000,00 eura.