Novi šahovski uspjeh mlađane Anje Duvnjak

23.04.2014.

Anja Duvnjak

ROGATICA – Anja Duvnjak, prošlogodišnja pobjdnica u šahu u kategoriji kadetkinja do osam godina Republike Srpske i BiH, ponovo je zablistala. Kao članica sekcije mladih Šahovskog kluba „Gorski Termag“ iz Rogatice na 21. kadetskom prvenstvu Republike Srpske koje je održano od 14. do 16. ovog mjeseca po drugi put osvojila je prvo mjesto i plasirala se na prvenstvo BiH koje će se od 8. do 11. maja održati u Tuzli.

Novim uspjehom Anja je samo potvrdila da je neosporan talenat koga bi, uz dobar stručni rad, trebalo stalno brusiti i još više razvijati.

Njen prvi učitelj, ne računajući oca Mirka kao amatera, MK i šahovski sudija Slobodan Gavrić reče da je Anja na ovogodišnje prvenstvo RS otišla bez dana priprema i trenera. Da se to ne bi desilo i za prvenstvo BiH, višenjstruko bi se isplatilo da je odmah preuzme neki od visoko rangiranih šahista, možda čak i internacionalni i velemajstor, i garantovano uspjeh bi došao.

Mlađana Anja sa prvenstva, koje je održano u Banji Dvorovi kod Bijeljine i koje je okupilo 152 takmičara iz 21 šahovskog kluba diljem Republike Srpske, došla je kući sa pregrštom priznanja. Uz diplomu za osvojeno prvo mjesto, tu je još zlatna medalja, pehar i kao nagrada knjiga „Jedan put ka dobrom šahu“ autora Dragana Lacića.

Uz Anju na prvenstvu u Dvorovima učestvovao je i njen brat Dejan. U kategoriji kadeta do 14 godina, sa tri pobjede, dva remija i dva poraza, zauzeo je 11. mjesto sa istim brojem poena koliko su osvojili i takmičari na 8., 9. i 10. mjestu.