Opština Foča ove godine stipendira 188 studenata

Opština Foča - Nataša Miletić - 09. aprila 2014. 058.ba

Stipendije u Foči

FOČA – U Centru za kulturu i informisanje načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je ugovore sa studentima koji će se u akademskoj 2013/2014. godini stipendirati iz budžeta opštine.

Iznos stipendije za prvu i drugu godinu je 80 maraka, studenti treće godine iz budžeta će dobijati po 90, dok će studenti četvrte, pete i šeste godine studija primati stipendiju u iznosu od 100 konvertibilnih maraka.

Stipendije su dobili svi studenti koji su ispunjavali uslove konkursa, a u ovoj školskoj godini takvih je 188, koje će opština stipendirati iz budžeta. Za stipendije je u budžetu planirano 150.000,00 konvertibilnih maraka, naglasio je načelnik opštine Foča Radisav Mašić, i dodao da će prva stipendija biti uplaćena sutra.

Stipendije u Foči

– „Prema kriterijumima koji su bili postavljeni stipendije smo dodjelili studentima koji su u srednjoj školi imali prosjek ocjena pet, studentima bez jednog ili oba roditelja, djeci poginulih boraca i djeci iz socijalno ugroženih porodica i uspješnim studentima. Mislim da na ovaj način pomažemo njihovo studiranje“ – istakao je Mašić.

Svi studenti koji nisu bili u mogućnosti da danas potpišu ugovore o stipendiranju mogu to učiniti ove i naredne sedmice u administrativnoj službi Opštine, kancelarija broj 26.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,