Poraz fudbalera u Modriči

12.04.2014.
FK Drina HE

Foto arhiva

VIŠEGRAD – Modriča Maxima je pobijedila Drinu HE, ali je na putu do trijumfa prošla kroz iglene uši.

U 7. minutu Miloš Bojat želio je da vrati loptu Danilu Govedarici, međutim, ona ga je prevarila i završila u mreži gostiju. U 9. minutu Zoran Rajović je atakovao po lijevoj strani, pa centrirao, lopta se od defanzivaca Višegrađana odbila do stative, a potom do Darka Rokse koji donosi novo slavlje domaćinu. U 40. minutu je Roksa poslužio Igora Nedeljkovića, ovaj uletio u šesnaesterac gostiju i centrirao, a Zoran Milovac zahvatio loptu glavom i pogodio cilj. U posljednjim trenucima prvog poluvremena našli su se oči u oči Mladen Tešević i Milan Petrović, presudilo je iskustvo čuvara mreže Modriča Maxime.

Izgledalo je da će domaćin do vrha napuniti mrežu rivala, ali Višegrađani su imali svoju računicu. U 71. minutu Bojan Marković je sa 18 metara šutirao kroz šumu nogu, lopta je završila u mreži Petrovića. Samo tri minuta kasnije, nešto slično uradio je i “rezervista” Bojan Krsmanović, postavio je konačan rezultat utakmice. Međutim, do njenog kraja, bilo je mnogo drame i neizvjesnosti, ali su Modričani na kraju, ipak, slavili i produžili nadu u opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

MODRIČA MAXIMA – DRINA HE 3:2 (3:0)

Strijelci: 1:0 Bojat (7, autogol), 2:0 Roksa (9), 3:0 Milovac (40), 3:1 Marković (71), 3:2 Krsmanović (74).
Stadion: “Dr Milan Jelić” u Modriči.
Gledalaca: oko 400.
Sudija: Goran Lakić(Brčko).
Žuti kartoni: Kostadinović, Nedeljković, Vidaković (Modriča Maxima), Govedarica (Drina HE).
Crveni karton: Aleksandar Kostadinović (Modriča Maxima) u 54. minutu.

MODRIČA MAXIMA: Petrović, Kostadinović, Vujanić, Nedeljković, Roksa, Vidaković, R. Prljeta, Lukić, Resanović (od 68. min. Kojić), Milovac (od 46. min. Radić), Rajović (od 84. min. N. Prljeta). Trener: Marko Stojić.

DRINA HE: Govedarica, Pljevaljčić, Pejović, Pavlović, Marković, Rosić (od 77. min. Šimšić), Mirković (od 82. min. Božić), Soldar (od 63. min. Krsmanović), Sekulić, Tešević, Bojat. Trener: Marko Vidaković.

Igrač utakmice: Darko Roksa (Modriča Maxima).