Potpisani ugovori za izgradnju 11 kuća za izbjeglice

30.04.2014.

11 kuća u Foči

FOČA – U Foči će, u naredna tri mjeseca, biti izgrađeno jedanaest kuća za povratnike srpske nacionalnosti. Objekti se rade po sistemu ključ u ruke, na lokalitetima koje su odredili njihovi budući vlasnici.

Uz finansijsku podršku Međunarodnog fonda za razvoj Evrope, projekat se realizuje posredstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Republike Srpske i Opštine Foča, a vrijednost mu je 313.173,00 KM.

Ugovor sa budućim vlasnicima novoizgrađenih kuća danas je potpisao načelnik opštine Radisav Mašić u prisustvu šefa Kancelarije OMIJ-a Foča Ranka Vladičića.

– Na javnom konkursu koji je raspisalo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica RS, posao je dobilo preduzeće „Konstruktor“ iz Foče. Radove će početi u maju, a ključeve novih kuća njihovi vlasnici treba da preuzmu u septembru ove godine.

Raduje nas što će naši sugrađani konačno dobiti svoj krov nad glavom i što će, nakon toliko godina neizvjesnosti, neuslovnog boravka i smještaja dobiti svoj dom.

Zahvaljujemo Ministarstvu RS koje je imalo razumjevanja za problem naših građana i uvjereni smo da ćemo dobru saradnju nastaviti i u još jednom projektu u kome smo kandidovali izgradnju 19 kuća za srpske povratničke porodice. Taj projekat će se realizovati u ovoj i narednoj godini – rekao je Načelnik opštine Radisav Mašić.

Opština Foča - Nataša Miletić