Proljećna akcija darivanja krvi DDK „Stara Hercegovina“

26. aprila 2014. 058.ba

Davaoci krvi u Višegradu

HUMANISTI PRVOG REDA

VIŠEGRAD – U Višegradskom Domu zdravlja 26. aprila Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ organizovalo je tradicionalnu proljećnu akciju darivanja krvi za potrebe regionalne Bolnice u Foči.

Po riječima predsjednika Društva, Pera Krstića, uz 20 davaoca iz Višegrada, u ovoj akciji učestvovalo je 20 dobrovoljnih davalaca krvi iz Užica, osam je došlo iz Banja Luke, pet iz Modriče i četiri iz Nikšića.

– To su članovi društava dovrovoljnih davaoca krvi iz ovih gradova, sa kojima imamo odličnu saradnju i na čije akcije redovno šaljemo naše članove, ističe Krstić.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ u Višegradu ima 180 registrovanih članova, od kojih je veliki broj višestrukih i sa rijetkim krvnim grupama, a najaktivnija sekcija uspješno djeluje u okviru Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

– Kroz brojne dobrovoljne akcije i darivanje po pozivu naši članovi su u 2013. godini za potrebe regionalne univerzitetske bolnice u Foči darivali 409 doza dragocjene tečnosti, naglasio je Krstić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,