Provalnici iz zgrade opštine ukrali 2.000 KM

SRNA - Aleksandra Janković - 22. априла 2014. 058.ba

Opština Foča

FOČA – Nepoznati počinioci provalili su tokom vaskršnjih praznika u zgradu opštine Foča i iz jedne od kancelarija otuđili 2.000 KM.

Provalnici su pokušali da obiju i sef opštinske blagajne, ali u tome nisu uspjeli.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopšteno je da je nepoznato lice ili više njih od 17. do 21. aprila obilo zgradu Skupštine opštine Foča i u kancelarijama izvršilo premetačinu stvari.

Prema ovlašćenju dežurnog tužioca, izvršen je uviđaj kojim je konstatovano da je izvršilac ili više njih nasilno ušao kroz prozor zgrade i u unutrašnjosti obio pet kancelarija.

Na osnovu izjava zaposlenih, pretpostavljalo se da iz kancelarija nije ništa otuđeno, ali se u toku dana ispostavilo da je, ipak, ukradeno 2.000 KM.

Nezvanično se saznaje da je novac otuđen iz jedne od kancelarija Odjeljenja za finansije. Riječ o je osredstvima koja se prikupljaju po osnovu obrade zahtjeva za otkup stanova, a koja se čuvaju „pod ključem“ u ladici radnog stola službenika koji radi poslove otkupa.

Nezvanično, glavna meta napada bio je opštinski sef, koji su provalnici pokušali da otvore, ali u toj namjeri nisu uspjeli. Na sefu su ostali tragovi obijanja, naneseni najvjerovatnije brusilicom ili nekim sličnim alatom.

Prema nezvaničnim informacijama, u kancelarijama trezora, Odjeljenja za finansije i sekretara Skupštine opštine ispreturani su papiri, dok u kancelariji načelnika opštine Radisava Mašića, koja je, takođe, obijena, nije bilo tragova preturanja.

U opštini je Srni rečeno da, sve dok traje istraga, medijima o ovom slučaju ne mogu davati zvanične izjave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,