Prva Vaskršnja liturgija u Andrićgradu [VIDEO]

Mira Andrić - 20. априла 2014. 058.ba

Vasrks u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Ponoćnom liturgijom u crkvi „Cara Lazara“ u Andrićgradu, u Višegradu je počelo proslavljanje najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa. Prethodno je učinjen ophod oko crkve sa nošenjem litija.

U prisustvu velikog broja pravoslavnih vjernika, svečanu liturgiju je služio protojerej Milutin Andrić uz sasluženje jereja Sredoja Andrića.

U toku svete liturgije, okupljenim vjernicima u zajednici na ponoćnoj liturgiji pročitana je Vaskršnja Poslanica srpskog patrijarha, gospodina Irineja a veliki broj vjernika koji su postili pristupio je Svetoj tajni pričešća.

Vasrks u Andrićgradu

Sveštenici su nakon ponoćne liturgije čestitali vjernicima Vaskrs – praznik nad praznicima, praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlim, tradicionalnim hrišćanskim pozdravom „Hristos Vaskrese“ i podijelili im osvećena vaskršnja jaja.

Jutros u pet sati u hramu „Rođenja Presvete Bogorodice“ na Megdanu, početak vaskršenjeg slavlja oglasila su zvona, koja zvone poslije dana žalosti. Svečanu vaskršnju liturgiju predvodio je protonamjesnik-stavrofor Bogdan Stanišić uz sasluženje sveštenika višegradskih parohija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,