Prvi festival dječijeg folklora u Rudom

Opština Rudo - 15. априла 2014. 058.ba

KUD Prosvjeta Rudo

RUDO – Povodom Vaskrsa, KUD „Prosvjeta“ Rudo i osnovne škole iz Štrbaca i Uvca, organizuju prvi „Festival dječijeg folklora Rudo 2014“.

Učesnici ovog festivala su najmlađi folklorci osnovnih škola i folklorne sekcije Bijelog Brda, sa igrama iz Šumadije, sekcija Osnovne škole Rudo, sa Vlaškim igrama, sekcija Osnovne škole „Boško Buha“ iz Štrbaca i Osnovna škola Rudo, sa igrama iz zlatiborskog i valjevskog kraja.

U Domu kulture „Prosvjeta“ Rudo, nastupiće i pjevačke etno grupe iz Osnovne škole Rudo i Natalija Vidaković, vokalna solistkinja, učenica Osnovne škole „Boško Buha „ Štrpci.

Po riječima Ilije Lučića, direktora CKPD „Prosvjeta“ Rudo, cilj manifestacije je njegovanje i čuvanje izvornog narodnog stvaralaštva i očuvanje kulturno–istorijskog nasljeđa Rudog. Festivalske svečanosti počinju 21.04.2014. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: