Rezultati konkursa za kratku „Vaskršnju priču“ časopisa „Soko“

29.04.2014.

Časopis Soko

PRVA NAGRADA DANIJELI ŽUŽA IZ VIŠEGRADA

VIŠEGRAD – Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu «Soko», Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna kod Višegrada, saopštila je rezultate konkursa za kratku „Vaskršnju priču“ za 2014. godinu, na koji je pristiglo 26 radova iz Srbije i Republike Srpske.

Priznanje za prvu nagradu, uz novčani dio od 200 maraka, pripalo je DANIJELI ŽUŽA, pjesnikinji iz Višegrada, za kratku priču «U duši mostovi, u duši vaskrsenje Hristovo…Hristos Vaskrse», pristigloj pod šifrom «Cveti».

TEODORI VESIĆ, učenica četvrtog razreda OŠ „Karađorđe“ iz Vučića-Rača Kragujevačka, pripalo je Priznanje za drugu nagradu, uz novčani iznos od 100 maraka, za kratku priču «Hristos Vaskrse», prispjeloj pod šifrom «Malena Tea».

Treće mjesto na ovom konkursu osvojio je MIRO PEJIĆ, novinar iz Srebrenice, za kratku priču «Crkva obnovljena, čami u samoći», pristigla pod šifrom «Rodna gruda 1». Uz Priznanje njemu pripada i novčani dio nagrade od 50 maraka.

Priznanja i novčani dio, nagrađenim autorima kratkih «Vaskršnjih priča», biće dodjeljena sredinom maja, a priče će biti objavljene u decembarskom broju časopisa «Soko».