Rezultati konkursa za kratku „Vaskršnju priču“ časopisa „Soko“

29. aprila 2014. 058.ba

Časopis Soko

PRVA NAGRADA DANIJELI ŽUŽA IZ VIŠEGRADA

VIŠEGRAD – Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu «Soko», Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna kod Višegrada, saopštila je rezultate konkursa za kratku „Vaskršnju priču“ za 2014. godinu, na koji je pristiglo 26 radova iz Srbije i Republike Srpske.

Priznanje za prvu nagradu, uz novčani dio od 200 maraka, pripalo je DANIJELI ŽUŽA, pjesnikinji iz Višegrada, za kratku priču «U duši mostovi, u duši vaskrsenje Hristovo…Hristos Vaskrse», pristigloj pod šifrom «Cveti».

TEODORI VESIĆ, učenica četvrtog razreda OŠ „Karađorđe“ iz Vučića-Rača Kragujevačka, pripalo je Priznanje za drugu nagradu, uz novčani iznos od 100 maraka, za kratku priču «Hristos Vaskrse», prispjeloj pod šifrom «Malena Tea».

Treće mjesto na ovom konkursu osvojio je MIRO PEJIĆ, novinar iz Srebrenice, za kratku priču «Crkva obnovljena, čami u samoći», pristigla pod šifrom «Rodna gruda 1». Uz Priznanje njemu pripada i novčani dio nagrade od 50 maraka.

Priznanja i novčani dio, nagrađenim autorima kratkih «Vaskršnjih priča», biće dodjeljena sredinom maja, a priče će biti objavljene u decembarskom broju časopisa «Soko».

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,