Sutjeska poražena u Doboju

12.04.2014.

FK Sloga - FK Sutjeska

FOČA – Fudbaleri Sloge pružili su veoma dobru igru posebno u prvih 45 minuta, imali nebrojeno prilika, postigli tri gola ali se i ispromašivali.

Već u prvom minutu više nego stopostotna šansa za Slogu, Selmir Mahmutović našao se oči u oči sa golmanom Sutjeske, ali ovaj brani njegov udarac, a onda odbrana Fočaka izbacuje u korner. U 14. minutu Fočić je sam išao na golmana gostiju, ušao u šesnaesterac te pokušao da uputi centaršut ali je odbrambeni igrač Sutjeske blokirao taj pokušaj. Šest minuta kasnije ponovo dobar napad domaćih. Kruz ulazi u kazneni prostor, upućuje centaršut na koji nalijeće Mahmutović ali njegov udarac je izblokiran.

Što nisu učinili u prethodnih nekoliko napada Dobojlije su to učinile u 23. minutu kada su konačno postigli gol. Mahmutović je prodirao po strani, uputio loptu ka Fočiću koji u maniru rasnog strijelca zaobišao golmana Petrovića i pogodio praznu mrežu za 1:0.

Pet minuta kasnije sve svoje promašaje naplatio je Mahmutović savladavši Petrovića za 2:0 i tako na svojoj petoj utakmici ove sezone postigao peti gol. U 36. minutu ponovo u stopostotnoj šansi za gol našao se Mahmutović i ovog puta odlično brani Petrović. Tekao je 36. minut kada Mujčić glavom povećava rezultat na 3:0.

U nastavku dolazi do malog opuštanja u prvih 20 minuta što Fočaci koriste i preko Daria Blagojevića u 57. minutu smanjuju na 3:1. Od tog trenutka glavni sudija meča počeo je da dijeli kartone i šakom i kapom. U 65. minutu Fočić pogađa prečku gola Sutjeske. Dva minuta kasnije Sloga ostaje sa igračem manje na terenu kada crveni karton dobija Mile Kovačević. U toku je bio 78. minut kada je Sloga odigrala odličnu kontru, Milenković je krenuo sam ka golu, čuvar mreže Sutjeske je izašao daleko od gola što je Milenković primetio i dodao loptu na drugu stranu do usamljenog Mahmutovića koji se spotaknuo stavši na loptu i prilika je otišla u nepovrat. Nekoliko minuta kasnije Mahmutović je došao do gola uputio je centaršut na drugu stranu gde je pokušaj Aleksića sa same gol linije izbacio jedan odbrambeni igrač Sutjeske. U samom finišu Aleksić i Mahmutović su krenuli u kontru i ovaj prvi umjesto da šutira dodaje do Mahmutovića čiji zicer brani Petrović.

SLOGA – SUTJESKA 3:1 (3:0)

Strijelci: 1:0 Fočić u 23, 2:0 Mahmutović u 28, 3:0 Mujčić u 36, 3:1 Blagojević u 57. minutu.
Stadion: Luke.
Gledalaca: 200.
Sudija: Milan Stanivuković (Banja Luka) 5,5.
Pomoćnici: Željko Dragojević (Banja Luka) i Siniša Ivančević (Banja Luka).
Delegat: Dragan Simić (Šamac).
Žuti kartoni: Aleksić, Milenković, Mujčić, Acevedo Kruz (Sloga), Sekulović, D.Drakul, Marić, Blagojević (Sutjeska).
Crveni karton: Mile Kovačević (Sloga) u 67.minutu.

SLOGA: Lukanović 7, Janković 7 (od 63.minuta Skulić -), Aleksić 7, Kovačević 7, Milenković 7,5, Fočić 7,5, Mahmutović 8 (od 90. Miljić -), Mujčić 7,5, Vuković 7, Acevedo Kruz 7, Ristić 7 (od 90. Halilović -). Trener: Vedran Sofić.

SUTJESKA: Petrović 7, Filipović 5,5, Đoković 6, Sekulović 5,5, N.Drakul 5,5 (od 46. Ćuzović -), Radović 5,5, Ivanović 5,5 (od 56. Pljevaljčić – (od 70. Vukadinović -), D.Drakul 6, R.Drakul 5,5, Marić 5,5, Blagojević 6. Trener: Duško Rašović.

Igrač utakmice: Selmir Mahmutović (Sloga).