Tradicionalne Vaskršnje svečanosti u Dobrunskoj Rijeci

21. aprila 2014. 058.ba

Tucijada u Dobrunskoj Rijeci

TUCIJADA I TURNIR U MALOM FUDBALU

VIŠEGRAD – Drugog dana Vaskrsa u porti manastira „Svetog Nikole“ u Dobrunskoj Rijeci, u organizaciji Srpskog sokolskog društva „Soko“ i manastirskog bratstva, održane su tradicionalne Vaskršnje svečanosti kojima je prisustvovalo preko 200 pravoslavnih vjernika iz Višegrada i susjednih mjesta, među kojima su bili najbrojniji mladi.

Na 7. Vaskršnjoj tucijadi, na kojoj se za najtvrđe jaje nadmetalo 80 takmičara, najuspješnija je bila Tatjana Marković iz Višegrada. U finalu je pobjedila mladog višegrađanina Ivana Ćaparu.

Zanimljivo je da je Ivan Ćapara pobjedio u disciplini najljepših Vaskršnjih šaranih jaja, a drugo mjesto je pripalo Marijani Šušnjar.

Turnir u Dobrunskoj Rijeci za Vaskrs

Uporedo sa tucijadom 10 ekipa pjetlića i mlađih kadeta takmičilo se na tradicionalnom turniru u malom fudbalu.

Izražavajući zadovoljstvo masovbnošću ovogodišnjih Vaskršnjih svečanosti arhimandrit Jovan Gardović, iguman manastira „Svetog Nikole“, je istakao značaj okupljanja oko pravoslavnih hramova, posebno za najmlađe.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,