U Donjoj Sopotnici održana 9. Vaskršnja tucijada

20. априла 2014. 058.ba

Tucijada u Novom Goraždu

POBJEDNIK ZORAN LASICA IZ ČAJNIČA

NOVO GORAŽDE – Pobjednik 9. Vaskršnje tucijade u Novom Goraždu, koja je održana prvog dana Vaskrsa u porti hrama „Svetog Đorđa“ u Donjoj Sopotnici, je Zoran Lasica iz Čajniča, inače prošlogodišnji finalista ovog takmičenja.

U finalu tucijade, na kojoj su učestvovala 73 takmičara iz Novog Goražda, Goražda, Čajniča, Rogatice i Višegrada, Lasica je imao tvrđe jaje od Dragane Droca iz Novog Goražda.

Pobjedniku je pripala nagrada od 100, a drugoplasiranoj 50 maraka. Zoran Lasica, kome je ovo treća pobjeda na Vaskršnjoj tucijadi u Novom Goraždu, polovinu nagrade darivao je crkvi „Svetog Đorđa“ u Donjoj Sopotnici.

U konkurenciji najljepših šaranih Vaskršnjih jaja prvu nagradu od 100 maraka osvojioo je, po peti put, Janko Janković iz Novog Goražda. Druga nagrada od 50 maraka pripala je Lani Tanasković iz Goražda, a treća od 20 maraka Mladenu Jankoviću iz Novog Goražda.

Organizator trasdicionalne Vaskršnje tucijade bila je pravoslavna crkvena opština Goraždanska.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,