U Novom Goraždu svečano obilježeno 20 godina oslobođenja

23. aprila 2014. 058.ba

20 godina oslobođenja Novog Goražda

SJEĆANjE NA RATNI PUT „GORAŽDANSKE BRIGADE“ VRS

NOVO GORAŽDE – Nizom svečanosti 21. aprila je u Novom Goraždu obilježen Dan oslobođenja ove opštine. U hramu “Svetog Đorđa” u Donjoj Sopotnici održan je pomen parastos, a zatim su predstavnici boračke organizacije, lokalne vlasti i susjednih opština, kao i brojne delegacije položile cvijeće na Centralni spomenik poginulim borcima VRS.

Nakon unošenja ratne zastave, koju su na jarbol podigli Verko Marković, Miro Begović i Radivoje Pljevaljčić, i postrojavanja pripadnika “Goraždanske brigade”, kroz koju je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata prošlo oko 1000 boraca, od kojih je 259 poginulo, a oko 400 ranjeno, ratujući na gotovo svim ratištima od Igmana do Drvara, o njenom ratnom putu je govorio penzionisani oficir Radoš Pešić.

20 godina oslobođenja Novog Goražda

O osnivanju i organizaciji ove najmlađe opštine u Republici Srpskoj, počev od 17. aprila 1994. godine, govorio je Slavko Topalović, a o razvojnim planovima opštine govorio je aktuelni načelnik Dalibor Nešković.

Svečanosti u Novom Goraždu, pored demobilisanih boraca „Goraždanske brigade“ prisustvovali su članovi prodica poginulih boraca, te delegacije BORS-a, opština Stare Hercegovine, kao i delegacije Kraljeva, Užica i Gacka.

Na kraju svečanosti priređen je bogat kulturno-umjetnički program.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,