Vaskrs u Rogatici – uspjelo pjesničko veče

23.04.2014.

Pjesničko veče u Rogatici za Vaskrs

ROGATICA – Ljubitelji lijepe pisane riječi u Rogatici, povodom Vaskrsa kao najradosnijeg hrišćanskog praznika, u prostorijama likovne galerije Centra za kulturu i sport „Radenko Mišević“ kao organizatora, večeras, 22. aprila, prisustvovali su pjesničkoj večeri, koje je po prvi put upriličena uz ovaj veliki praznik.

Okruženi slikama iz legata akadenmika Radenka Miševića i ostalih rogatičkih slikara i njihovih kolega i prijatelja, kao rijeka tekli su odabrani stihovi i aplauzi Slobodanu Ristoviću iz Užica za pjesmu „Hljeb“ i ostale, Dragana Paponjka iz Rudog za „Verige“ i „Konopljaru“, Zorana Nedeljkovića iz Požege za „Đurđeve stupove“, „Sve se to u nama zbiva“ i „Takiša“, Božidara Stanara iz Rogatice „Trud za nezaborav“ i „Savjet samom sebi“, Milenka Borovčanina-Romsoka sa Sokoca za svoju poemu „Za mrtvu dragu“ ili za recitaciju još poznatije poeme Laze Kostića „Santa maria della Salute“. Miluna-Miše Lubarde iz Rogatice za „Nikako da skinem pogled sa jedne žene“, ali i mlađanih Marijane Obrenović iz Rogatice za svoje ljubavne pjesme „Odlazak u svijet“ i „Kad ljubav izda“ i još mlađe Dejane Paponjak iz Rudog za „Nesanicu“, „Povelju ljubavi“ i „Sumnja“, i tako redom u krug dva puta.

Pjesničko veče u Rogatici za Vaskrs

Prisutni na ovoj večeri koja će se dugo prepričavati pomno su pratili sve pjesnike i poželjeli da im se ovakvi događaji što češće priređuju. I organizator i pjesnici obećali su ispunjenje njihovih želja.

Pokrovitelj ove uspjele pjesničke večeri bio je načelnik opštine Tomislav Puhalac.