Večeras zatvaranje Prve revije ruskog filma

25.04.2014.

Dani ruskog filma u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Projekcijom filma “Pop” režisera Vladimira Hotinenka, večeras će u Multipleksu “Doli Bel” u Andrićgradu biti zatvorena Prva revija ruskog filma.

Program festivala obuhvatio je nove igrane i animirane filmove ruskih umjetnika. Riječ je o filmovima iz kategorije najkvalitetnijih ruskih ostvarenja, od kojih su neki nominovani i za prestižnu nagradu u filmskoj umjetnosti “Oskara”.

Tokom trajanja revije, koja je otvorena 23. aprila projekcijom filma “Ostrvo” Pavela Lungina, publika je imala priliku da pogleda filmove “Deveta četa” , “Čudo” i “Dobrinja Nikitić i Zmaj Gorinić”.

Danas su na programu projekcije filmova “Knez Vladimir” i “Olimpius Inferno”, te večeras u 20.00 časova film “Pop”. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Režiser i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica rekao je da je osnovna ideja pri postavljanju kamena-temeljca za grad od kamena bila da se u njemu organizuju veliki festivali i revije filmova, što se sada i ostvaruje.

Organizator Revije ruskog filma u kompleksu Andrićgrada su Ambasada Rusije u BiH, uprava grada od kamena i Srpska pravoslavna crkva.