Zdravstvena zaštita – medicinari na obuci

Sreten Mitrović - 11. aprila 2014. 058.ba

Medicinari na obuci u Rogatici

ROGATICA – Danas, 11. aprila, u Rogatici okončava rad petodnevni kurs obuke doktora i medicinskih sestara iz zdravstvenog menadžmenta na temu „Upravljanje promjenama za timove porodične medicine“, koju je organizovao i proveo Centar za zdravstveni menadžment Instituta za javno zdravstvo RS iz Banja Luke.

Polaznici ovog kursa bili su doktori i medicinske sestre iz domova zdravlja u Rogatici i Novom Goraždu. Iz Rogatice predavanja je pratilo osam ljekara porodične medicine i 14 medicinskih sestara, a iz Novog Goražda jedan tim porodične medicine.

Svakog dana održana su najmanje po dva predavanja iz poglavlja: „Nova očekivanja od timova porodične medicine“, „Pristupi za osiguranje kvaliteta i sigurnosti zdravstvene zaštite u porodičnoj medicine u RS“, „Ugovaranje i plaćanje zdravstvenih usluga timova porodične medicine u RS“, „Upravljanje samim sobom, grupom i timom“ i „Promocija zdravstva i prevencije bolesti i stanja“.

Medicinari na obuci u Rogatici

Poslije svakog predavanja, koje su držali istaknuti medicinski i drugi stručnjaci, održane su individualne ili grupne vježbe uz primjere iz prakse sa diskusijama.

– Lijepo je ovo što smo čuli ovih nekoliko dana. Ali, to je više sa finsnsijskog aspekta našeg posla. Ja bih, na primjer, volio da smo više govorili o preventivi i grupnom posmatranju pacijenata čemu mi u svakodnevnom radu ne možemo da posvetimo dovoljno pažnje, jer se umjesto preventive bavimo kurativom, odnosn liječenjem, reče doktor Slobodan Planinčić iz Doma zdravlja u Rogatici i jedan od polaznika ovog edukativnog kursa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,