Bioskop: repertoar od 09. do 15. maja

09.05.2014.

ANDRIĆGRAD – Od 09. do 15. maja posjetioci bioskopa “Dolly Bell” u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Dan odluke”, “Krvne veze” i “Čudesni Spider-Man 2”.

 

Dan odluke [18:00]

Film-Dan odluke

IZVORNO IME: Draft Day
REŽIJA: Ivan Reitman
ULOGE: Kevin Costner, Terry Crews, Jennifer Garner…
ŽANR: Sportska drama
TRAJANJE: 109 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:
Direktor Cleveland Brownsa, kluba američkog fudbala, učinit će sve da na godišnjem izboru novih igrača, poznatom kao „Draft Day”, prvi odabere pojačanje za svoj tim. Ove je godine 224 igrača na draftu, no sve su oči uprte u klub koji će uspjeti odabrati najuspješnijeg među njima. Konkurencija je žestoka, kao i pravila igre. Ona se mogu slijediti, ali i stvoriti nova!

 

Krvne veze [20:00]

Film-Krvne-veze

IZVORNO IME: Blood Ties
REŽIJA: Guillaume Canet
ULOGE: Clive Owen, Mila Kunis, Marion Cotillard, Billy Crudup
ŽANR: triler, drama
TRAJANJE: 127 min.
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:
Dva brata na različitim stranama zakona. Bruklin 70-ih. Kris (Klajv Oven) izlazi iz zatvora, zbog dobrog vladanja. Mlađi brat Frenk (Bili Krudap) nestrpljivo ga čeka napolju. On je policajac „koji obećava”. Nadajući se da se njegov brat promijenio u zatvoru, Frenk je voljan da mu pruži još jednu šansu. Dovodi ga u svoju kuću, daje mu posao, i pomaže da se pomiri sa djecom i bivšom ženom. Ali, Krisova prošlost ne da mu mira, i on se vraća kriminalu. Za Frenka, to je potpuna izdaja. Pokušava da potpuno nestane iz bratovog života, ali, već je prekasno…

 

Čudesni Spider-Man 2 [20:00]

Film-Spiderman 2

IZVORNO IME: The Amazing Spider-Man 2
REŽIJA: Marc Webb
ULOGE: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Sally Field
ŽANR: akcija, fantazija
TRAJANJE: 143 min
GODINA: 2014
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:
Oduvijek smo znali da se najveća bitka Spider-Mana odvija u njemu samom: bitka između običnih obaveza Petera Parkera i nevjerojatnih mogućnosti Spider-Mana. Ali u filmu „Čudesni Spider-Man 2“, Peter Parker shvatit će da se pred njim nalazi njegova do sada najveća bitka.

Super je biti Spider-Man (Andrew Garfield). Za Petera Parkera ne postoji bolji osjećaj od onoga kada se njiše između nebodera, kada ga svi prihvaćaju kao junaka i kada vrijeme provodi s Gwen (Emma Stone). Ali biti Spider-Man nije nimalo lak zadatak… jer samo Spider-Man može zaštiti svoje sugrađane od užasavajućih neprijatelja koji prijete gradu. S dolaskom Electra (Jamie Foxx), Peter će se morati suočiti sa zlotvorom puno moćnijim od njega samog. A kada se u grad vrati i njegov stari prijatelj Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter će shvatiti da sve njegove neprijatelje povezuje jedna stvar: korporacija OsCorp.