Do sigurnog zaposlenja mladih kroz organsku proizvodnju aronije

14.05.2014.

Aronija

ČAJNIČE – Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Čajniče u okviru Projekta „Do sigurnog zaposlenja mladih kroz organsku proizvodnju aronije„ koji je podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju a u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) raspisuje Javni poziv za učešće u procesu edukacije/obuke i prijavu korisnika.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Čajniče (UPPČ) predstavlja Projekat koji ima za cilj da doprinese povećanju zaposlenosti mladih na teritoriji opštine Čajniče kroz komercijalno porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Projektom je predviđena edukacija/obuka o organskoj proizvodnji aronije za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače opštine Čajniče, a obuka ima za cilj osposobljavanje i odabir mladih poljoprivrednih proizvođača, starosne dobi od 18 do 30 godina, da budu korisnici programa.

Obuka služi za sticanje znanja o organskoj proizvodnji aronije, ali ujedno predstavlja selekcioni proces u kojem će UPPČ izabrati 10 kandidata sa čijih parcela će se uzeti uzorci zemlje za analizu a potom odabrati 4 korisnika projekta.

Edukacija će se održati u Domu Kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču dana 24. maja 2014. godine (subota) sa početkom u 11,00 časova.