Dodik razgovarao sa privrednicima i bankarima

31.05.2014.

Milorad Dodik i bankari

ANDRIĆGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Andrićgradu sa delegacijom uglednih investitora i bankara grupe “Volfzberg” iz Švajcarske razgovarao o mogućnostima privredne saradnje sa ovom zemljom koja nije članica Evropske unije.

“U Švajcarskoj postoji veliko interesovanje za ovaj prostor i njihovi predstavnici se upoznaju o mogućnostima Republike Srpske u privredi, da bi donijeli određene odluke”, rekao je Dodik.

On je dodao da su ovo prvi, inicijalni sastanci i da se nada da će doći do obostrane saradnje između Repubike Srpske i Švajcarske.

Dodik je rekao da je sagovornike danas upoznao o razmjerama katastrofalnih poplava u Srpskoj i zahvalio Vladi Švajcarske, koja je Srpskoj već pomagala u nevolji.

Predstavnik grupe “Volfzberg”, koju je formiralo 30 velikih investitora, Toni Šoner Berger izrazio je uvjerenje da će poslije ovog sastanka u Andrićgradu pristići mnoge investicije i porasti interesovanje Švajcarske za ulaganja u Republiku Srpsku.

Berger je podsjetio da je jedan od poslovnih ljudi iz grupe pokrenuo investiciju sa fabrikom kod Banjaluke, u kojoj je zaposleno 100 radnika, ne precizirajući detalje o tome.

On je naveo da spasilačke ekipe iz Švajcarske u Srpskoj pomažu ugroženom stanovništvu, a da će uslijediti i novčana pomoć za sanaciju posljedica poplava u Srpskoj.