Drina HE – Sutjeska 0:0

31.05.2014.

FK Drina Višegrad

Miroljubivo u Višegradu

VIŠEGRAD – Iako je komšijski derbi završen najnepopularnijim rezultatom, gledaoci na stadionu pokraj Rzava su gledali solidnu fudbalsku predstavu.

Prvi dio utakmice protekao je u izjednačenoj igri a dobre prilike za goste su propustili Sekulović u 7. i Blagojević u 10. minutu.

Domaći igrači su uzvratili u 17. i 20. minutu ali je Soldar bio neprecizan kao i Tešević u finišu prvog poluvremena kada nije uspio da savlada golmana gostiju Petrovića.

U nastavku utakmice gosti iz Foče su bili mnogo opasniji stvorili su pet-šest povoljnih prilka ali Simić u 47., potom dva minuta kasnije Blagojević pa Đoković u 57. minutu nisu uspjeli da pronađu put do mreže izuzetno raspoloženog čuvara gola Drine HE Nemanje Bojanovića.

Ipak prilku utakmice je propusto domaći igrač Soldar kada nakon asistencije Pejovića sa sedam metara nije pogodio mrežu Fočaka.

Seriju promašaja gostiju nastavili su Blagojević u 64. i Sekulović u 73. minutu a posljednju priliku da odnesu kompletan plijen iz Višegrada propustio je Pljevaljčić u zaustavnom vremenu.

Bez obzira na sve Fočaci su ipak zadovoljni napustil stadion u Višegradu jer su i definitivno izbjegli baraž i mirno dočekuju posljednje kolo i susret sa šampionom Drinom, a Drina HE je pored osvojenog boda ostala visoko plasirana na tabeli što je potvrda dobrih rezultata u protekloj sezoni.

Drina HE – Sutjeska 0:0

Gradski stadion u Višegradu.
Gledalaca 100.
Sudija Dušan Berak (Trebinje) 7.
Žuti katroni: Pavlović, Marković, Soldar, Rosić (Drina HE), Mrgud, Đoković, Simić (Sutjeska).

Drina HE: Bojanović 7, Tasić 6,5 (od 68 min. Krsmanović-), Pavlović 6,5, Sekulović 6, Pljevaljčić 6 (od 78. min. Ždralo-), Marković 6,5, Ig.Mirković 6, Guzina 6,5, Tešanović 6,5, Soldar 6 (od 55. min. Rosić 6,5), Pejović 6,5.

Sutjeska: Petrović 7, Filipović 6,5, Mrgud 6,5, Đoković 7, Sekulović 7 (od 90. min. Pljevaljčić-), Blagojević 7, Simić 6,5, Njeguš 7 (od 90. min. Mijović-), Ivanović 6,5 (od 66. min R.Drakul-), D.Drakul 6,5, N.Drakul 6,5.
Igrač utakmice: Nemanja Bojanović (Drina HE).