Finale play offa za prvaka RS – odluka pada u Bileći

27.05.2014.

KK Sutjeska - KK Heo

FOČA – Nakon dva finalna susreta doigravanja za prvaka RS, Heo i Sutjeska imaju izjednačen skor pa će odluka o novom šampionu i putniku za BH elitu biti odlučena u „majstorici“ koja se igra u bilećkoj dvorani.

U redovima Hea su ubjeđeni da će podići pobjednički pehar.

– Dobro smo se nosili sa Sutjeskom u njihovoj dvorani, malo je nedostajalo da sve riješimo u Foči, ipak u finišu smo poklekli pa će treći susret donijeti odluku. Sve je u našim Rukama, blagi smo favoriti, imamo prednost domaćeg terena gdje očekujemo podršku vjernih navijača koje uostalom nikad nije nedostajalo. Zdravstveni bilten ekipe je odličan.

Igrači su maksimalno motivisani i vjerujemo u pobjedu kojom bi ovjerili titulu i obezbijedili povratak u premijerligaško društvo gdje nam je po kvlitetu mjesto – rekao je Boris Jokanović, trener Bilećana.

Fočaci su pokazali proteklog vikenda da mogu nadvisiti Hercegovce i vjeruju da pobjedu mogu ponoviti i u Bileći.

– Naša dva tima su sličnog kvaliteta, istina Heo ima malo “dužu klupu“ uz to su domaćini a neće im nedostajati ni pomoć publike. I mi imamo svoje adute, igraćemo svoju igru, moramo biti strpljivi i oprezni pogotovo u odbrani i osujetiti šut za tri poena gdje su Bilećani posebno opasni. U ovakvim susretima nema puno kalkulisanja, ulog je veliki i vjerujemo da ćemo se na kraju radovati i ispiti pobjednički šamanjac – optimista je Ljubiša Kovačević, trener Sutjeske.

Majstorica za prvaka RS između Hea i Sutjeske se igra u srijedu 28. maja, u bilećkoj sporskoj dvorani, sa počletkom u 20 časova.