Fočanski spasioci stižu u Doboj

SRNA - Aleksandra Janković - 15. маја 2014. 058.ba

Spasilački klub Wolf

FOČA – Članovi Spasilačkog kluba „Wolf“ iz Foče večeras su se, na poziv vršioca dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Veseljka Eleza, uputili u Doboj kako bi pomogli u evakuaciji ugroženog stanovništva.

Predsjednik Kluba Nednad Ikonić kaže da je prema Doboju krenulo 16 fočanskih spasilaca i ronilaca i da su ponijeli tri velika gumena čamca, agregat za struju, velike baterijske lampe, ronilačku i ostalu neophodnu opremu.

On je dodao da bi trebalo da stignu večeras oko 22.00 časa. „Stavićemo se na raspolaganje Civilnoj zaštiti u Doboju. Dobro smo opremljeni i spremni smo da odgovorimo svim zadacima“, rekao je Ikonić.

On je napomenuo da je Spasilački klub „Wolf“ specijalizovan za spasavanje na vodi i pod vodom, i da jedini u Republici Srpskoj posjeduje američku „reskju 3“ licencu.

„Iza sebe imamo veliki broj akcija spasavanja, ne samo u Republici Srpskoj, već i u Srbiji i Crnoj Gori“, rekao je Ikonić, koji je i supervizor za podvodno deminiranje.

Iz opštine Foča najavljeno je da će večeras ekipa raftera iz ovog grada krenuti za Bijeljinu sa istim zadatkom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,