Hodočasnici iz Čajniča pješačili za manastir Ostrog

21. маја 2014. 058.ba

Čajničani pod Ostrogom

ČAJNIČE – Hodočasnici iz Čajniča su se okupili 10. maja 2014. godine ispred Manastira Uspenja Presvete Bogorodice i nakon blagoslova sveštenika krenuli na put prema manastiru Ostrogu.

U Foči su se sastali sa grupom hodočasnika iz Pala i Sarajeva, i primivši blagoslov zajedno nastavili preko Šćepan Polja, manastira Pive i Nikšića.

S obzirom da su stigli rano u zoru odvažni Čajničani poklonili su se moštima Svetog Ostroškog Vasilija a potom su prisustvovali na jutarnjoj liturgiji.

“Već 8 godina Čajničani prate tradiciju i posjećuju centar vjerskog hodočašća na pravoslavnim prostorima. Nije važno koliko je teško i daleko bitno je kojoj svetinji se ide jer istinsko vjerovanje stvara čuda. Kada imaš neki cilj nije teško doći i ostvariti taj cilj” – rekao je Radomir Živković jedan od najstarijih hodočasnika.

Poslije sedam dana njihovog putešestvija prema Manastiru Ostrogu vratili su se u subotu kasno u ponoć.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,