Humanitarna priredba za pomoć vršnjacima u Doboju

SRNA - Aleksandra Janković - 28. маја 2014. 058.ba

Foča - Osnovna škola

FOČA – Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Foče obilježila je večeras kraj školske godine tradicionalnom priredbom učeničkih postignuća, koja je imala humanitarni karakter, a sav novac prikupljen od ulaznica i priloga biće upućen učenicima neke od škola na poplavljenim područjima.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Jelena Čančar kaže da su učenici sami došli na ideju da priredba ima humanitarni karakter, pa su prvi put naplaćivane ulaznice i davani prilozi.

„Čim su se desile poplave, odmah su pokrenuli akciju. Sav prikupljen novac najvjerovatnije biće upućen u školu u Doboju koja nosi isto ime kao i naša škola i njenim učenicima ćemo pomoći u školskom priboru za narednu školsku godinu“, rekla je Čančareva.

Igrom, pjesmom, recitacijom i glumom učenici centralne škole i područnih odjeljenja pokazali su da, osim redovne nastave, imaju i bogate vannastavne aktivnosti.

Na priredbi, koja je održana u kino sali Centra za kulturu i informisanje, za učenika generacije proglašena je Jelena Elez, koja je, osim toga što je vukovac, imala zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima iz karatea, a sa uspjehom se bavi i muzikom.

Osim nje, još tri učenice sa prosjekom 5,00 dobile su Vukovu diplomu, a nagrađeni su i učenici koji su se istakli na takmičenjima, od opštinskih do republičkih, kao i njihovi nastavnici.

Na priredbi su uručene i zahvalnice kolektivima i pojedincima sa kojima je Osnovna škola „Sveti Sava“ u ovoj školskoj godini imala uspješnu saradnju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,