Knjige za poplavljene biblioteke

23. маја 2014. 058.ba

Bibliotekari u Višegradu

VIŠEGRAD – Društvo bibliotekara Republike Srpske pokrenulo je široku akciju prikupljanja knjiga za biblioteke u poplavljenim gradovima Republike Srpske, čiji je knjižni fond znatno oštećen ili uništen, izjavila je predsjednica ovog Društva, bibliotekar iz Višegrada, Stojka Mijatović.

– Svjedoci smo šteta ogromnih razmjera u privredi, poljoprivredi, na stambenim i objektima infrastrukture, ali i u institucijama i ustanovama kulture. U pojedinim bibliotekama, kao što je slučaj sa Dobojom, knjižni fond je toliko oštećen da će trebati dugo vremena da se nadoknadi, pojasnila je Mijatovićeva. dodavši da su ovlastili narodne biblioteše u svim gradovima Srpske da koordiniraju ovu akciju u svojim opštinama.

Ona je precizirala da je Društvo bibliotekara Republike Srpske uputilo poziv svim narodnim i drugim bibliotekama, pojedincima i izdavačkim kućama u Republici Srpskoj i šire da daruju knjige za sanaciju knjižnog fonda uništenog u majskim poplavama.

– Na tradicionalnom susretu bibliotekara Srpske u Višegradu, 6. juna, na ovogodišnjoj 35. po redu kulturnoj manifestaciji „Višegradska staza“, imaćemo prve rezultate ove kulturno-humanitarne akcije, kada ćemo još jednom pozvati širu kulturnu javnost da podrži ovu našu akciju.

Stojka Mijatović je izjavila da Društvo, prema kriterijima o stepenu oštećenja knjižnog fonda, planira distribuciju prikljupljenih knjiga najugroženijim bibliotekama Republike Srpske u septembru ove godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,