Košarkaši HEA i Sutjeske spremni za finale

16.05.2014.

KK Sutjeska - KK Heo

Šampiona odlučuju nijanse

FOČA – Pred košarkašima HEA i Sutjeske je završnica doigravanja za prvaka RS. Bolji iz susreta ova dva kluba će od naredne sezone biti član BH elite.

Bilećani i Fočaci su se već nadmetali u Premijer ligi pa iz tabora oba rivala najavljuju da potpuno spremni dočekuju finale play offa.

Trener Bilećana Boris Jokanović ističe da će o šampionskoj tituli odlučivati nijanse.

– Koroz ligaški dio sezone naša dva kluba su pokazali najviše. I u dva međusobna susareta bili smo izjednačeni, Fočaci su trijumfovali u svojoj dvorani sa 11 a mi na našem terenu sa 12 poena razlike. Sutjeska ima iskusan sastav sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama. Očekuje nas teška završnica. Prvi finalni susret dočekujemo maksimalno motivisani, zdravstveni bilten ekipe je odličan dakle nastupamo kompletni. Imamo prednost domaćeg terena gdje očekujemo podršku vijernih navijača koji su uvijek bili naš šesti igrač i vjerujemo da ćemo već nakon prvog meča napraviti prednost i mirno sačekati revanš u Foči – zaključio je Trener Hea Boris Jokanović.

I u taboru Sutjeske vlada odlična atmosfera, pred početak prvenstva Fočaci su najavljivali borbu za najviši plasman. Stigli su do završnice i imaju jasan cilj a to je osvajanje titule i povratak u premijerligaško društvo. Trener Ljubiša Kovačević smatra da se njegovi izabranici mogu ravnopravno nositi sa Bilećanima.

– U finalu su se našla dva kluba koja su najviše pokazala u cijeloj sezoni zato je ovakva završnica bila i očekivana. Respektujemo Bilećane, skup je to odličnih košarkaških znalaca. Imaju „dugu klupu“ i odlične igrače sa iskustvom od plejmejkera do centra. Znamo da nas očekuje i fanatično navijanje Heovih pristalica koji znaju da naprave paklenu atmosferu. Ali to odgovara i našim igračima, vjerujemo da ćemo i mi imati podršku naših navijača u bilećkoj dvorani. Heo je blagi favorit na svom terenu, odlično znamo njihove kvalitete ali nisu i beza mana. Mi ćemo igrati svoju igru, svi igrači su spremni i vjerujemo da ćemo već nakon prvog meča imati pozetivan rezultat pred revanš u našoj dvorani – istakao je Kovačević.