Krsna slava i dvije decenije Bogoslovskog fakulteta

SRNA - Aleksandra Janković - 11. маја 2014. 058.ba

Bogoslovski fakultet Foča

FOČA – Pravoslavni Bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Foče obilježiće sutra krsnu slavu i 20 godina od početka rada.

Jutarnja liturgija, nakon koje će biti obavljeno lomljenja slavskog kolača, u hramu u krugu fakulteta na Velečevu, počinje u 8.00 časova.

Na svečanoj akademiji, koja je zakazana u 12.00 časova, biće dodijeljene diplome magistrima i diplomiranim teolozima, te uručene nagrade najboljim studentima, nakon čega je planiran slavski ručak, najavljeno je iz Bogoslovskog fakulteta.

Uoči krsne slave, sjednica Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta biće održana danas u 16.00 časova.

Večernje bogusluženje je u 18.00, a koktel u 19.00 časova.

Pravoslavni Bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški“, tada pod nazivom Duhovna akademija, osnovan je 1994. godine. Zajedno sa Srednjom bogoslovskom školom „Svetog Petra Dabrobosanskog“, sa kojom dijeli prostor na Velečevu, važi za nasljednika Sarajevske bogoslovije, koja je osnovana 1882. godine.

Na Bogoslovskom fakultetu, na tri odsjeka – pastirskom i opštem u Foči i crkvenoj umjetnosti i slikarstvu u Doboju, trenutno se obrazuje 456 studenata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,