Kusturica poslao helikoptere u pomoć poplavljenima

Blic.rs - 17. маја 2014. 058.ba

Kusturica-helikopter

Reditelj Emir Kusturica ustupio je spasiocima, koji narod evakuišu iz poplavljenih područja, svoja dva helikoptera „robinson“.

Istim letelicama, koji su na Mećavnik sletale zvezde sedme umetnosti, juče i danas spasavaju se deca.

– Informacija koju sam dobio od pilota, koji operišu u okolini Obrenovca, je da su moji „robinsoni“ spasili 25 ljudi, uglavnom dece. Helikopteri su praktično 24 sata u vazduhu i sve dok traje bitka biće na raspolaganju državi, – kaže za „Blic“ Kusturica.

On napominje da je sinoć ostao oduševljen prizorom ispred „Arene“ kada se hiljade Beograđana uputilo da brani Šabac.

– Čovek sam koji veruje u neposrednu humanost. Svaki se novac potroši, sve donacije koje nisu dalekosežne po meni ne ispunjavaju smisao. Rekao bih da je „Andrićgrad“ kao zadužbina zapravo maksimum humanosti koje ja mogu da oslobodim, jer će ona, kao kamenčić koji padne u vodu, dugovečno da čini dobro ljudima – i edukativno, i turistički, i ekonomski, u kreiranju ambijenta da se bolje živi – rekao je Kusturica.

Njegovi helikopteri učestvovali su i u dopremanju pomoću meštanima Krupnja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,