Lokalni mediji u procesu pomirenja u BiH

Mira Andrić - 05. маја 2014. 058.ba

Novinari u Goraždu

VIŠEGRAD – U Goraždu je proteklog vikenda, održana dvodnevna konferencija na temu “Lokalni mediji u procesu pomirenja u BiH“, na kojoj su učestvovali i novinari iz Radio Višegrada.

Poštujući Konvenciju i neophodnost obezbjeđivanja ravnoteže u pružanju informacija javnom mnjenju, doneseni su zaključci na osnovu kojih je potrebno uskladiti vijesti ka procesu pomirenja.

„Jedan od načina izbalansiranog izvještavanja o temama lokalnog karaktera može biti i umrežavanje lokalnih medija kao i edukacija novinara u istraživačkom procesu“ – kazala je novinaraka Marija Šajkaš, saradnica Instituta za izvještavanje o različitostima.

Ona je podsjetila da je istraživanje u cilju pravičnog i nepristrasnog informisanja javnosti zakonom zaštićeno.

Na regionalnoj konferenciji za novinare, bilo je riječi i o prekograničnoj saradnji novinara, zajedničkoj produkciji i razmjeni priloga, podršci primjerima novinarske humanosti i solidarnosti.

Ovaj projekat je finasijski pomogao Fond za medije iz Srbije u organizaciji Udruženja BH Novinari.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,