Na Čajničkom vrelu održan tradicionalni Đurđevdanski uranak

07. маја 2014. 058.ba

Đurđevdanski uranak u Čajniču

ČAJNIČE – Povodom slave KUD–a „Izvor“ Čajniče tradicionalno i ove godine 6. maja na Čajničkom vrelu održan je Đurđevdanski uranak pravoslavnog praznika svetog velikmučenika Georgija.

KUD „Izvor“ rano u zoru održao je svečanu šetnju gradom sa svojim ansamblom koji su izvodili narodne pjesme i igre. Na vodi su se umivali a vjerovanje kaže da ta zapjenjena voda koja teče iz vrela ima magijsko dejstvo.

Đurđevdanski uranak u Čajniču

Slavi je prisustvovao i načelnik opštine a slavski kolač slomio je sveštenik. Uz pjesmu, igru i radost proslavljena je slava. Manifestaciji je prisustvovao i veliki broj ljudi. Tradicija živi kultura i običaji se njeguju onako kako dolikuje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,