Nastave nema u područjima ugroženim od poplava

18.05.2014.

Goran Mutabdžija

INFO – Vlada Republike Srpske odlučila je da nastava neće početi sutra školama u opštinama koje su ugrožene poplavama, saopštio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija.

“To su opštine Čelinac, Laktaši, Srbac, Doboj, Vukosavlje, Šamac, Bijeljina, Šekovići, Kotor-Varoš, Modriča“, istakao je Mutabdžija na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Mutabdžija je rekao da će se u svim područjima koja nisu ugrožena poplavama od sutra nastava normalno odvijati, što znači da će osim nastave biti izvođene terenske nastave, ekskurzije, škole u prirodi, te maturske večeri prema ranije utvrđenim rasporedima.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pratiće u kontinuitetu situaciju vezi sa poplavama. Sutra će biti održane sjednice aktiva direktora i do utorka uveče imaćemo jasan presjek stanja u svim školama ugroženih područja. U srijedu ćemo donijeti odluku u vezi sa nastavom u skladu sa situacijom na terenu”, istakao je Mutabdžija.

On je rekao da Vlada Srpske na ovaj način šalje jasnu poruku – život ide dalje.

Mutabdžija je rekao da je u proteklim danima čitava Republika Srpska pokazala solidarnost sa svim učenicima i nastavnicima u ugroženim područjima, zaključujući da je bezbjednost učenika najvažnija.

Vlada Republike Srpske je u stalnom zasjedanju.

SRNA