Nema opasnosti od poplava u Foči

Opština Foča - Nataša Miletić - 15. маја 2014. 058.ba

Ćehotina-poplava

FOČA – Iz Civilne zaštite opštine Foča saopšteno je da Hidroelektrana Mratinje radi sa tri turbine i da će usled takvog rada kroz Foču teći od 170 do 180 metara kubnih dodatne vode na već postojeće stanje.

Ta količina vode neće predstavljati opasnost po stanovništvo i materijalna dobra, te ne bi trebalo doći do izlijevanja Drine jer će se nivo njenog vodostaja povećati za nekih 15 do 20 centimetara, tvrde u opštinskoj Civilnoj zaštiti.

Dotok na HE Mratinje od vodotoka u Crnoj Gori je 140 metara kubnih, što će dovesti do blagog smanjenja nivoa vode u Pivskom jezeru. Dotok na HE Višegrad jutros u 7 časova povećan je i iznosi 1158 metara kubnih u sekundi.

Na području opštine Foča vodostaj rijeke Bistrice je povećan. U naselju Miljevina su poplavljene oranice i podrumske prostorije jedne stambene zgrade.

Vodostaj Ćehotine je blago porastao ali ne prijeti da ugrozi stanovništo i objekte na obali.

Iz Civilne zaštite upozoravaju stanovništo u priobalju rijeka na povećan oprez.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,