Novi broj časopisa „Dabar“

09. maja 2014. 058.ba

Časopis Dabar

PRIČA O VIŠNjI MOSIĆ

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao 48. broj „Dabra“, časopisa Mitropolije dabrobosanske, čije je uredništvo i redakcija u manastiru „Svetog Nikolaja“ u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

Uz brojne tekstove duhovnog sadržaja najnoviji „Dabar“ objavljuje i aktuelne parohijske vijesti, te prigodne tekstove na dječijoj strani.

Na kolor stranama objavljene su fotografije ovogodišnjeg pomena u Starom Brodu za preko 6000 srpske nejači, ubijenih u proljeće 1942. godine, zatim sa posjete proslavljenog srpskog tenisera, Novaka Đokovića ovom Spomen kompleksu, kao i fotografije sa Savindanskih svečanosti na području Mitropolije dabrobosanske.

U ovom broju „Dabra“ objavljena je i priča o babi Višnji Mosić iz Gornjeg Dubova kod Višegrada, hrabroj ženi koja je uoči Prvog svjetskog rata krišom provodila preko granice sa Srbijom članove „Mlade Bosne“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,