Novo Goražde uputilo interventnu pomoć poplavljenoj Bijeljini

18. маја 2014. 058.ba

Novo Goražde za pomoć Bijeljini

PRIKUPLjA SE POMOĆ NAJUGROŽENIJIM PODRUČJIMA

NOVO GORAŽDE – Iz opštine Novo Goražde, tokom prethodne noći, upućena je na područje Bijeljine ekipa Vatrogasnog društva iz ovog grada, specijalizovana za spašavanje na vodi, koja je od ranih jutarnjih časova 18. maja stavljena pod komandu gradske civilne zaštiti Bijeljine.

Po riječima komandanta opštinskog štaba za vanredne situacije, načelnika opštine Novo Goražde Dalibora Neškovića, uz ljudstvo u Bijeljinu je poslato terensko vozilo i motorni čamac sa svom pratećom opremom.

– Donijeli smo odluku o organizovanom prikupljanju pomoći za poplavljeno stanovništvo Republike Srpske, koju od preduzeća, ustanova, preduzetnika i stanovništva prikupljaju volonteri opštinske organiozacije Crvenok krsta Novo Goražde, koja se sakuplja u prostorijama Distributivnog centra svakog dana od 7 do 19 časova, izjavio je Nešković.

On je najavio da će prve prikupljene količine humanitarne pomoći iz Novog Goražda biti distribuirane na najugroženija područja Republike Srpske 22. maja.

Nešković je apelovao na građane da darivaju prehrambene artikle, vodu za piće i sredstva za ličnu higijenu, te garderobu primjerenu ovoj situaciji.

– Novo Goražde je u decembru 2010. godine doživilo sličan povodanj, nakon čega je više mjeseci dobijalo razne vrste humanitarne pomoći sa svih strana, iz Republike Srpske, BiH, Srbije i svijeta. Zbog toga očekujemo da će privrednici i građani naše opštine ovom prilikom uzvratiti humanitarnom pomoći stanovnicima najugroženijih područja, pogođenih katarstofalnim poplavama, poručio je načelnik Nešković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,