Održana edukacija za organsku proizvodnju aronije

26. маја 2014. 058.ba

Predavanje o aroniji u Čajniču

ČAJNIČE – Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Čajniče je u okviru projekta „Do sigurnog zaposlenja mladih kroz organsku proizvodnju aronije“ održalo edukaciju za sticanje znanja o organskoj proizvodnji aronije u skupštinskoj sali Doma kulture Filip Višnjić Čajniče dana 24.05.2014. godine s početkom u 11:00 časova.

Predstavnik agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske Prof Marko Govedarica prezentovao je pravilnik o organskoj proizvodnji aronije i na taj način je usmjerio buduće korisnike projekta kako da zaštite Aroniju od bolesti, štetočina i drugih nepogodnosti. Obuci je prisustvovalo oko 40 zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, a posjetilaca je bilo i iz okolnih gradova koji se već bave proizvodnjom Aronije.

Na sastanku su podjeljene prijave za sve zainteresovane koji žele da se bave ovim poslom. Prijave traju do 7. juna 2014. godine do 12:00 časova.

UPP Čajniče će od svih prijavljenih izabrati 10 kandidata sa čijih parcela će se uzeti uzorci i na osnovu toga izabrati 4 korisnika projekta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,