Omladina Rudog pomaže ugroženom stanovništvu

20.05.2014.

Pomoć iz Rudog-poplava

RUDO – Omladinski centar Rudo u saradnji sa Crkvenom opštinom Rudo i lokalnom upravom opštine Rudo organizovao je akciju prikupljanja pomoći stanovništvu BiH i Srbije koje je pogođeno poplavama. Akcija je trajala dva dana – 19. i 20. maja, a pomoć je prikupljana na tri lokacije u Rudom. Ljudi su svoje dobrovoljne priloge mogli predati na Trgu slobode, u Crkvenoj kući Rudo, a Srednjoškolski centar Rudo bio je mjesto gdje su učenici prikupljali pomoć.

Volonteri Omladinskog centra Rudo su prikupljali pomoć u vidu hrane, vode, higijenskih sredstava i svega što je potrebno ugroženom stanovništvu.

Prema riječima Marka Spasojevića, predsjednika OC Rudo, pored velikog broja paketa pomoći prikupljeno je i 550 KM dobrovoljnih priloga građana.

„Ova humanitarna akcija je naš doprinos naporima svih da se ublaže posljedice ove strašne nesreće i dužnost da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Spasojević.

Danas je u popodnevnim časovima prikupljena sva pomoć i odvezena u Derventu, odakle će dalje biti distribuirana ugroženim gradovima.