Osnovna škola u Rogatici – prvačića više nego lani

Sreten Mitrović - 15. маја 2014. 058.ba

Dijana Gojković - pedagod u Rogatici

Dijana Gojković

ROGATICA – Okončan je upis u prve razrede i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Kako reče pedagog u Školi Dijana Gojković upisano je ukupno 105 prvačića, što je za sedam više nego što ih je bilo prošle godine.

U klupe centralne škole u Rogatici prvi put će sjesti 95 prvačića (lani 95), u područno odjeljenje u Borikama – 3 (lani 2), u Brankovićima 2 (lani 1), Stjenicama jedan, koliko ih je bilo upisano i lani, i u Žepi 4 (lani 2).

Gojkovićeva se nada da će najvjerovatnije škole u Rogatici dobiti još dva-tri prvačića, kad o tome zadnju riječ dadnu ljekari.

Ono što je interesantno jeste činjenica da je po prvi put među prvačićima više djevojčica nego dječaka. Upisano ih je 55, a dječaka 50.

Nakon završenih devetih razreda, klupe Osnovne škole u Rogatici na kraju ove školske godine napustiće 97 malih maturanata, od čega 95 u Rogatici i dva na Borikama, koji se trenutno nalaze na četvovorodnevnoj ekskurziji u Igalu i Crnogorskom primorju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,