Pozorište iz Užica izvelo predstavu “Kraj vikenda”

15.05.2014.

Predstava u Foči - Kraj vikenda

FOČA – Narodno pozorište iz Užica gostovalo je u Foči sa predstavom “Kraj vikenda”, koja je rađena prema tekstu Mome Kapora, a u režiji Ljiljane Ivanović.

Sala Gradskog pozorišta u Foči bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a publika je glumce ispratila velikim ovacijama.

U predstavi, koja na duhovit način govori o svakodnevnim bračnim razmiricama, uloge supružnika sinoć su tumačili su Slobodan Ljubičić i Divna Marić.

Prvak Narodnog pozorišta iz Užica Slobodan Ljubičić kaže da je “Kraj vikenda” predstava o krizi srednjih godina jednog bračnog para, kada svađa postaje svakodnevica, ali i pored toga ostaje međusobna privlačnost i bliskost.

“Oni ne znaju zbog čega se svađaju, ali eto u nekim godinama dođe i do toga da je svađa sastavni dio bračnog života”, rekao je Ljubičić.

On je istakao da je Momo Kapor, na njemu svojestven način sa mnogo šarma, napisao tekst u kome svi koji dođu na predstavu mogu da se prepoznaju.

“Govorilo se da je to Kapor prepisao svoj lični bračni život, ali on to nikada nije priznao. Ja mislim da nešto ovako autentično čovjek može da prepiše samo iz svog ili nečijeg života. Pošto je on bio veliki čovjek, sigurno nije uzeo tuđi život, nego svoj”, smatra Ljubičić.

Užičani su pohvalili fočansku publiku, ali i scenu Gradskog pozorišta.

“Ovo je jedna od najljepših scena gdje smo igrali. Vidi se da je ovdje `izgrađena publika`, koja tačno zna na kojim mjestima predstave da reaguje, što se u nekim većim centrima gdje smo gostovali nije desilo”, rekao je Ljubičić.

Glavni organizator užičkog pozorišta Ljiljana Matić najavila je još jedno gostovanje u Foči. “Nadam se da je ova brojna publika izašla ozarena sa dobrim vibracijama i emocijama, koje će ih vratiti ovom pozorištu. Ovdje smo ponovo 26. maja sa dječijom predstavom `Dugonja, trbonja, vidonja`”, rekla je Matićeva.

Predstava “Kraj vikenda” odigrana je u okviru “Majskih dana duhovnosti, kulture i sporta”.