Pred čudotvornom ikonom služen moleban za nastradale u poplavama

SRNA - 21. маја 2014. 058.ba

Hram u Čajniču

ČAJNIČE – Ispred čudotvorne ikone Majke Božije u hramu Uspenija Presvete Bogorodice u Čajniču služen je moleban za sve nastradale i one kojima je imovina uništena u katastrofalnim poplavama u Republici Srpskoj i Srbiji.

Moleban je služen sinoć, a sveštenik Dragiša Simić kaže da se to čini u svakoj muci i nevolji bilo duševnoj bilo tjelesnoj. „Pomolili smo se Bogu za sve koji su stradali u poplavama da im Presvete Bogorodica bude u pomoći“, rekao je sveštenik Simić.

Prema njegovim riječima, to je molitva Bogu i za one koji nisu stradali da im prosvijetli razum kako bi razumjeli one kojima je pomoć potrebna i pomogli koliko mogu.

Ikona Presvete Bogorodice u Čajniču smatra se jednom od velikih relikvija Srpske pravoslavne crkve, a hram u ovom mjestu godišnje posjeti na hiljade vjernika.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,