Prošetala 67. generacija maturanata Srednje škole „Ivo Andrić“ [FOTO]

30. маја 2014. 058.ba

Višegradski maturanti 2014

VEČE ZA PAMĆENjE

VIŠEGRAD/ANDRIĆGRAD – Dva višegradska trga, Palih boraca kraj ćuprije na Drini i Nikole Tesle u Andrićgradu, u petak veče, 30. maja bili su pretijesni da prime brojne roditelje, prijatelje i poznanike, koji su došli da prisustvuju tradicionalnoj šetnji maturanata Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

Kroz gusti špalir, obučeni u svečana maturska odijela i toalete, krenula je povorka od 120 maturanata sa Trga palih boraca, glavnom ulicom Kralja Petra Prvog prema Andrićgradu. U ovom kompleksu ispred spomenika Ivi Andriću uslijedilo je fotografisanje za uspomene i dugo sjećanje na srednjoškolske dane.

Među višegradskim maturantima 67. generacije jedna od najraspoloženijih je bila gimnazijalka Sara Lakić. S razlogom, jer je proglašena za đaka generacije.

– Srećna sam i ponosna što sam ponijela ovu laskavu titulu. Trudila sam se na nastavi i u vanškolskim aktivnostima i mislim da sam je zaslužila, kratko je izjavila Sara Lakić.

Dodala je da planira upisati studij matematike jer taj predmet najviše voli.

– A i deficitarna je struka, tako da profesori matematike najlakše dolaze do stalnog zaposlenja, smatra Lakićeva.

Direktor srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu, Đorđe Mršević, nije krio zadovoljstvo što sa kolegama profesorima ispraća još jednu generaciju maturanata.

– Sretan sam uz ovu ljepotu i mladost. Želim im sve najbolje u životu, da im knjiga bude nerazdvojni prijatelj i da nastave sa obrazovanjem, rekao je Mršević, dodavši da i u ovoj generaciji višegradskih maturanata ima dosta odličnih učenika koji su bili svestrani i uspješni na raznim republičkim takmičenjima.

Mršević je podsjetio da maturante tokom juna očekuju maturski ispiti, a potom i prijemni ispiti na fakultetima.

– Za našu školu je izuzetno važno da ih se što više uvrsti u budžet. Kao i do sada biće to najbolje priznanje našoj školi na predanom radu sa učenicima, naglasio je Mršević.

Među svršenim maturantima Srednje škole „Ivo Andrić“ najbrojniji su bili srednjoškolci iz Višegrada, a uz njih i njihovi vršnjaci iz Novog Goražda i Mokre Gore.

Nakon tradicionalne šetnje maturanti su se sa svojim profesorima uputili u hotel Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ u Višegradsku banju, gdje se po tradiciji održavaju maturske večeri.

Biće to, bez sumnje, njihova najveselija veče, koju će dugo pamtiti.

[royalslider id=“108″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , , ,