Rafteri u Obrenovcu su dobro, i danas rade na evakuaciji stanovništva

18.05.2014.

Fočanski rafteri u akciji spasavanja stanovnistva

FOČA – Grupa raftera iz Foče juče je čitav dan evakuisala ugroženo stanovništvo u potopljenom Obrenovcu.

Mi smo sinoć uspjeli stupiti u kontakt sa jednim od raftera, Dankom Pljevačićem koji ističe da je situacija u Obrenovcu teška ali da su sve ekipe na terenu uspjele iz ovog grada evakuisati većinu stanovništva. Žandarmerija Srbije rasporedila je naše raftere na mjesta gdje policija nije mogla doći sa motornim čamcima.

– „Čim smo stigli u Obrenovac Žandarmerija Srbije nas je rasporedila na teško pristupačna mjesta gdje oni nisu mogli djelovati, a gdje naši čamci mogu doći do stanovništva. Jedva smo došli do grada jer su svi putevi heprohodni. Grad je u totalnom haosu, nema vode, struje, sve je potopljeno. Tokom čitavog dana stanovništvu se dopremala hrana i voda, ima i dosta povrijeđenih“ – istakao je Pljevaljčić.

Fočanski rafteri u akciji spasavanja stanovnistva

Rafteri iz Foče ne znaju do kada će ostati u Obrenovcu, a i danas će raditi na evakuaciji stanovništva. Pljevaljčić ističe da se stanovništvo u dosta slučajeva opiralo evakuaciji, ali da je većina izvedena iz Obrenovca.

– „Dosta ljudi ima koji neće da napuste dom, nemaju nikakve informacije. Sva djeca su evakuisana iz Obrenovca, a ostatak stanovništva će se evakuisati danas“ – zaključio je Pljevaljčić.

Predjsednik Udruženja građana Budućnost iz Obrenovca u saradnji sa zamjenikom načelnika opštine Foča Radenkom Srndović stupio je u kontakt sa našim rafterima i ponudio im svaku pomoć. Fočanski rafteri su smješteni u Beogradu a obezbjeđena im je i hrana. Pljevaljčić nam je potvrdio da su, pored umora, svi dobro, te da velika voda za njih nije nepoznanica.