Rafting klub “Valine” Rudo opet u bukovima

12.05.2014.

Rafting klub Valine Rudo

RUDO – Rafting klub “Valine” Rudo osnovan je 2007. godine a osnovala ga je grupa entuzijasta iz Rudog na čelu sa Jovanom Tubićem, Ivanom Bradonjićem, Draganom Savićem, Mladenom Crnogorcem, Vladimirom Bradonjićem, Slobodanom Marićem, Milanom i Goranom Gardovićem.

Od osnivanja pa do sad klub je učestvovao na rafting prvenstvima BiH, ekološkim i drugim regatama. Zbog odlaska najvažnijih članova iz Rudog, rafting klub od 2012. do početka 2014. godine nije imao nekih većih aktivnosti i praktično je bio pred gašenjem.

Početkom 2014. godine klub je ponovo obnovljen vraćanjem nekih starih članova na čelu sa Jovanom Tubićem i Goranom Gardovićem, i dolaskom novih mladih snaga od koji se najviše ističu Bradonjić Nenad i Davidović Dejan.

09.05.2014. godine rafting klub “Valine” Rudo je posjetio rafting klub “Tara raft centar” iz Foče, koji je inače jedan od najboljih klubova na prostorima BiH. Održan je zajednički trening na rijeci Tari od Brstovca do rafting kampa “Bastasi” u dužini od 19 kilometara.

Po riječima Jovana Tubića koji je bio i glavni organizator odlaska na ovaj raft-trening sve je prošlo po planu i programu i trening je ispunio postavljena očekivanja.

U narednom periodu rafting klub će u saradnji sa JU za turizam i sport Rudo vršiti promociju rafting sporta u Rudom a biće i na raspolaganju turistima kao dodatni sadržaj na rjeci Lim.