Rogatičani obezbjedili „majstoricu“

11.05.2014.

KK Rogatica

ROGATICA – U izuzetnoj atmosferi i dobro popunjenoj dvorani, nošeni fanatičnim bodrenjem vjernih navijača popularnih Prinčeva, rogatički košarkaši su nadvisili sastav Hea sa 13 poena razlike i obezbjedili „majstoricu“ u doigravanju za prvaka RS.

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj borbi, ipak domaći igrači su za nijansu bili bolji i nakon prvih deset minuta imali su vođstvo 18:17.

U drugom periodu dominirali su košarkaši Rogatice, odlično su odigrali u odbrani a uz to napravili osjetnu razliku pa se na odmor otišlo sa devet poena prednosti, na semaforu je stajalo 36:27.

Gosti su zaigrali angažovanije u trećoj dionici, uspjeli su da smanje vođstvo domaćina na samo četiri poena i u posljednju četvrtinu se ušlo pri rezultatu 51:47.

A u zadnjem periodu domaći košarkaši su pokazali kako se bori za boje svoga kluba, iskazali su maksimalnu borbenost, volju i zalaganje istina veliku podršku su imali i sa tribina, vođstvo se povećavalo naročito u posljednjih pet minuta i na kraju je konačan rezultat glasio 74:61.

U domaćem sastavu najprecizniji je bio Miroslav Milidrag sa 19 postignutih poena, dok je kod Bilećana učinak bolji od ostalih imao Danilo Negovanović sa 21 postignutim košem.

Za aktere ovog susreta neće biti puno odmora, već u utorak 13. maja na programu je odlučujući susret koji se igra u Bileći a pobjednik će se u finalu suprostaviti Sutjesci koja je već ranije vizirala završnicu protiv banjalučkog Borca.

KK ROGATICA – KK HEO 74:61
(18:17; 18:10; 15:20; 23:14)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 600.
Sudije: Petković i Srdić (Banjaluka), Ćosović (Foča).
Delagat: Vranković (Banjaluka).

Rogatica: Kojić, Buljugija, Okiljević 10, Mrkajić 8, Rističević 5, Puhalac 4, Tešević 10, Balčaković, Kosorić 2, Milidrag 19, Kovać 16, Maletić. Trener: Mladen Šibalija.

HEO: Negovanović 21, M.Vuković 6, Ivković, Radulović 3, Kuljić 2, S.Vuković 11, Fimić 2, Peković 1, Savić 2, Bratić 3, Tabaković, Patković 13. Trener: Boris Jokanović.