Sahranjen policajac Mijović

SRNA - Aleksandra Janković - 04. маја 2014. 058.ba

Sahranjen policajac Mijović iz Foče

FOČA – Na mjesnom groblju u selu Beleni kod Foče danas je sahranjen policajac Vladislav Mijović /36/, koji je preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu usljed teških povreda koje je zadobio kada nije bio na dužnosti, u pokušaju da spriječi sukob dva lica.

Sahrani su, između ostalih, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, direktor Policije Gojko Vasić i drugi visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Ministar Jovičić istakao je da je Mijović bio častan i pošten policajac i da pripadnici MUP-a saosjećaju sa porodicom stradalog kolege. „Ovdje smo da podijelimo bar dio boli sa porodicom našeg kolege i da joj pomognemo koliko je u našoj moći“, dodao je Jovičić.

On je istakao da pripadnici MUP-a stoje u odbrani Republike Srpske i u svakom trenutku su u službi građana, za mir i bezbjednost, pa i kad nisu na dužnosti.

„I kada nismo zvanično na dužnosti, svoje poslove provodimo profesionalno“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Jovičić je istakao da je napad na policajca – napad na državu, koja mora da nađe odgovor na ovakve i slične slučajeve.

„Iskoristio bih priliku da pozovem sve kolege ministre, posebno ministra pravde Srpske, da u narednom periodu preduzmemo sve mjere i radnje, koje su potrebne da se zaštiti rad policijskih službenika, ali i svih ovlaštenih službenih lica u vršenju njihove dužnosti“, rekao je Jovičić.

Vladislav Mijović bio je pripadnik Jedinice za podršku Stanice javne bezbjednosti Foča. Povrede od kojih je preminuo zadobio je 26. aprila u ranim jutarnjim časovima, kada nije bio na dužnosti, u pokušaju da spriječi sukob dva lica.

Policija je uhapsila radnika Kazneno-popravnog zavoda Foča Darka Lakića, koji je osumnjičen da je Mijoviću nanio teške tjelesne povrede.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,