SDS u panici i neznanju

12.05.2014.

SNSD Višegrad

Posebno nam je drago da se uplašena opozicija, sastavljena od ljudi koji baš i ne barataju mnogo činjenicama i istinskim podacima javila i pokušava da na komičan način dočara svoje viđenje stvari. U poslednjem saopštenju omladine SDS-a u velikoj mjeri primjeti se panika koja vlada u višegradskom SDS-u jer im je jasno, da će sa novim događajima u SNSD-u na sledećim Parlamentarnim izborima SDS izgubiti, i to ubjedljivo. Ne samo da ih obuzima panika, nego se u toj panici i nemoći pokazuju i kao velike neznalice. Po starom običaju, po kome su prepoznatljivi, sami sebi zadaju autogolove.

Njihovi dobro obavješteni izvori su tako dobro obavješteni da smatraju da se sastanak Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad održao u „poslovnim prostorijama HE na Drini“ u Andrićgradu, što nije tačno. U daljem tekstu pokušavajući da okaljaju ime i lik novog predsjednika OO SNSD Višegrad navode niz neistina i izmišljotina vezanih za JURC „Vilina Vlas“ što samo dokazuje kolika je panika u njihovim redovima i koliko su razočarani što se Pero Petrović odlučio za SNSD, a ne za njihovu partiju, iako su mu to više puta predlagali. Ako je on „nesposoban direktor“ kao što navode, zašto su mu nudili da vodi njihov „fantomski hotel“ Andrićev konak, pa kad je i to odbio počeli su da uvoze kadrove iz Prijepolja (koje već otpuštaju). Zamolili bi gospodu da javnosti na uvid dostave Odluku o odobravanju sredstava JURC „Vilina Vlas“ u iznosu od 100.000 KM od strane načelnika opštine. To ne mogu raditi jer ta Odluka ne postoji. Istina je da je načelnik na BNTV obećao pomenuta sredstva JURC “Vilina Vlas“, a kasnije ih proslijedio Andrićevom konaku, uz usmeno izvinjenje da to mora da uradi. Sam načelnik je na jednoj od sjednica SO Višegrad priznao da je 4. sprat na hotelu „Vilina Vlas“ izgrađen nelegalno. Ne samo da je izgrađen nelegalno, nego za to ne postoji nijedan papir za građevinsku i ekonomsku dokumentaciju izgradnje 4. sprata, što u velikoj mjeri otežava legalizaciju istog.

Gospodu iz SDS-a Višegrad podsjećamo da je JURC „Vilina Vlas“ u 100% vlasništvu opštine Višegrad kojom Vi rukovodite, pa bi trebalo da imate u vidu činjenicu da ste po Zakonu o sistemu javnih službi RS dužni da Ustanovu koju ste osnovali finansirate iz budžeta opštine, što Vi nikad do sad niste učinili. Isto tako, Zakon o banjama RS Vas obavezuje da ulažete u infrastrukturu višegradske banje, a i na tom planu do sad niste ništa uradili. O tome kako je rukovodio Ustanovom SDS, a kako rukovodi Pero Petrović govori sledeća tabela.

[table id=25 /]

OO SNSD Višegrad smatra da SDS Višegrad svojim izjavama pokazuje potpuno neznanje i nemoć, napominjući da neistinama pokušavaju da prikriju nedostatak bilo kakve konstruktivne ideje za budućnost.