Sjećanje na Desanku Maksimović

Sreten Mitrović - 16. маја 2014. 058.ba

Sjećanje na Desanku Maskimovic u Rogatici

ROGATICA – Velika srpska pjesnikinja Desanka Maksimović rođena je u njenoj Brankovini 16. maja 1898. Tim povodom Narodna biblioteka u Rogatici, večeras, 16. maja, upriličila je prigodnu manifestaciju pod nazivom „Sanjam da ćeš doći“.

Na ovoj manifestaciji, kojoj su u prisustvu istinskih ljubitelja lijepe pjesičke riječi i poštovalaca Desanke kao barda srpskog rodoljubivog i ljubavnog pjesništva, prigodan scenski prikaz izvele su Sara Ninković, Selena Lazić i Marija Pušonja, dok su posebno odabran kolaž njenih pjesama govorili Andrej Lakić, Sonja Radović, Lidija Pavlović i Jovana Olović, svi članovi recitatorske sekcije pri Narodnoj biblioteci.

Sjećanje na Desanku Maskimovic u Rogatici

Ovaj skromen, ali simpatičan program, na kome su prikazani i neki inserti iz života i datih intervijua Desanke Maksinović, u maniru velikog majstora vodila je srednjoškolka Snežana Ninković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,