Solidarnost nema starosnih granica – pomoć iz Doma staraca

20.05.2014.

Rogatica-zgrada Doma staraca

ROGATICA – Nečije malo, nekome može biti veliko. Tog slogana držali su se zaposleni i šticenici Ustanove socijalne zaštite za smještaj – Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici, kada su se odlučili da sa svojih skromnih 500 maraka upute pomoć nastradalim od poplava u Semberiji, Posavini i ostalim područjima u Republici Srpskoj koje nisu mimoišle razorne poplave.

– U Domu za starinja lica „Sunce“, reče njegov direktor Radomir Ćućula, pozne godine provodi preko 50 starih iz opština Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije, a ima ih i iz drugim mjesta BiH, pa i Srbije.

Rogatica-zgrada Doma staraca 2

– Prateći zbivanja u poplavljenim područjima, dodao je Ćućula, zaposleni u našem kolektivu i štićenici saosjećajući sa nesrećom koja je zadesila veliki dio naše Republike, nisu mogli odoljeti a da i oni bar malo ne doprinesu u saniranju šteta. Otuda i inicijativa da se na određeni način pomogne nastradalim. Naših skronih 500 maraka, uplatili smo na zbirni račun kod Ošštinske organiozacije Crvenog krsta u Rogatici s nadom da će doći u prave ruke.